acupuncturist maggie voigt in amsterdam
Ik ben Maggie Voigt…

en ik ben in Melbourne Australië geboren in 1947.

Na vele jaren te hebben gewerkt als docent op een middelbare school wilde ik me richten op het werken met mensen op een dieper en meer persoonlijk niveau. Ik besloot een 4-jarige acupunctuuropleiding te volgen bij het Australian Acupuncture College.

Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) raakte me direct omdat het een kader bood dat ik nodig had om te werken met mensen, hun emoties en “dis-eases”.

In 1992 ben ik afgestudeerd en later in dat jaar studeerde ik ook af aan de Latrobe University met een “honours degree” in Oosterlijke Filosofie. In 1993 en 1994 heb ik in China verder gestudeerd. In Shanghai en Chengdu studeerde ik Chinese taal en Chinese geneeskunde.

Terwijl ik in Shanghai was ontmoette ik een Nederlander. In 1994, na 14 maanden in China, verhuisde ik naar Amsterdam om daar mijn eigen acupunctuurpraktijk te beginnen en mijn relatie met Wim voort te zetten. We zijn nog steeds samen en ik hou er nog steeds van om verder te leren over TCG en het werken met mensen.

In 2002 heb ik met 6 collega’s een acupunctuur opleidingsinstituut opgezet – Traditional Chinese Medicine Academie Nederland, (www.tcma.nl). Daar geef ik theorieles en verzorg stages in mijn praktijk. In 2016 heb ik met pijn in mijn hart besloten te stoppen met lesgeven. Ik ben dus uit TCMA gestapt.

*TCG = Traditionele Chinese Geneeskunde